Cookies – Informasjonskapsler

Personvern og Cookies siden er ment for Natur.Media, sider under Natur.Media og dens sub-domener.

Cookies eller informasjonskapsler som det på godt norsk heter

Høres dette litt sprøtt ut? Vell, cookies på nettsider er faktisk en flott og god ting.

Slik bruker vi informasjonskapsler (cookies) og analyseverktøy

Det er viktig for oss at du føler deg trygg når du besøker nettsiden vår, samtidig som vi kan yte vårt beste for å gi deg det du trenger.

Vi benytter informasjonskapsler (også kalt cookies). Dette er små biter data som lagres på datamaskinen eller mobiltelefonen din av nettleseren du bruker. En informasjonskapsel tilhører et bestemt nettsted, og kan ikke leses av andre nettsteder. I tillegg til informasjonskapsler bruker vi script fra tredjepart som f.eks Google o.l. Vi samler også inn din posisjon til å viset Været der du er. Vi bruker ikke din IP. til noe annet enn å vise det flotte Norske været. Du kan blokke dette, da vil bare Oslo vises :/

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på nettsidene våre for at:

  • Nettsidene skal fungere teknisk
  • At Vær plugin viser været i din posisjon(din IP-adresse)
  • Nettsidene kan tilpasses din bruk, dine valg og dine innstillinger
  • Vi kan samle statistikk på hvordan nettsidene brukes, og dermed kunne forbedre tjenestene våre.
  • Også for å gi deg en kjempe god opplevelse.

Du kan slå av og på informasjonskapslene selv og posisjonen, bortsett fra de tekniske. Disse må være på for at nettsiden skal fungere 100%.
(endre ved å trykke på «Til mine lagrede valg i venstre hjørnet)

Vi bruker Google Analytics/Bing Clarity til å innhente informasjon om hvor besøkende er fra. Dataene som samles i Google Analytics blir informasjonen om ditt bruk lagret på Googles servere i USA. Vi bruker også Google Adsence(vi har ikke reklame på våre nettsider! – vi vil heller ikke vises i reklamer på andre nettsider!)

 

Kan jeg skru av Informasjonskapslene «cookies»?

Du kan selvfølgelig skru av cookies, men gjør du dette kan du risikere å få en dårlig brukeropplevelse på nettsidene du besøker. Men hvis du allikevel ønsker å gjøre dette så følge lenkene under:

Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Safari

Loven om cookies

Alle som tar i bruk denne typen lagring av data på sine nettsteder, plikter å opplyse om det i følge i § 2-7 b i ekomloven.

Loven krever at du gir samtykke til bruk av cookies. Hvis du bruker dette nettstedet med innstillingen for cookies slått på i nettleseren din, betyr det at du har gitt dette samtykket. Du har alltid mulighet til å slå dette av i din nettleser men, husk at dette vil ødelegge brukervenneligheten på alle nettsidene du besøker.

Rett til innsyn

Du har rett til å be om innsyn i hvilke personopplysninger vi behandler om deg, og du har rett til å få en kopi av disse opplysningene. I tillegg har du rett til informasjon om hvordan vi behandler opplysningene dine. Informasjon om dette finner du i all hovedsak her i vår personvernerklæring. Dersom du ikke finner informasjonen du leter etter, kan du sende oss en forespørsel om innsyn. Vi kan be deg presisere hvilke opplysninger eller aktiviteter du ønsker innsyn i.

Rett til retting

Det er viktig at opplysningene vi har om deg er riktige. Dersom du mener at våre opplysninger om deg er uriktige, har du rett til å be om at opplysningene rettes eller oppdateres.

Rett til sletting av konto

Du har rett til å be om at dine personopplysninger blir slettet dersom: Du trekker tilbake samtykket til behandlingen og det ikke er noen annen berettiget grunn til behandlingen. Du fremmer innsigelse mot behandlingen og det ikke er noen berettiget grunn til å fortsette behandlingen. Du retter innsigelse mot behandling for direkte markedsføring. Behandlingen er ulovlig. Behandlingen av personopplysninger gjelder mindreårige, dersom opplysningene ble innsamlet i forbindelse med tilbud om informasjonssamfunnstjenester.

1.0 Personopplysninger

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes til en enkeltperson. Behandling av personopplysninger skjer innenfor rammen av reglene i den norske personopplysningsloven, som implementerer EUs personvernforordning (Regulation 2016/679, også kjent som GDPR), samt øvrig relevant regelverk. Natur.Media er bevisst at vi plikter til å sørge for at personopplysninger blir håndtert på en tilfredsstillende måte.

2. Hvilke opplysninger som behandles

  • Opplysninger som innhentes når du bruker tjenestene vi tilbyr og ved bruker-registrering
  • Opplysninger du oppgir ved å lage konto på Natur.media(det er ingen mulighet til å registrere seg på nettsiden)
  • Opplysninger som innhentes når du bruker tjenestene vi tilbyr
  • Opplysninger fra tredjeparter, som f.eks Facebook Pixel/Google Analytics(Analyse/Nettsted trafikk)/Bing Clarity

Du kan lese mer om innsamling fra hver av disse i punktene nedenfor:

2.0: Ved Registrering og Bestilling så oppgir du følgende informasjon til Natur.Media: Ditt fulle navn, adresse, telefonnummer og din epost adresse. Disse opplysningen blir brukt til å sende deg varen til deg.

Du kan når som helst få innsyn i hva slags informasjon vi har om deg. – husk at dette er informasjon som du har skrevet inn i enten: Kontakt skjema, ved bestilling av veggbilde eller registrering av bruker på Natur.Media – du må selv ha oversikt hva slags informasjon du oppgir. (det er ingen mulighet til å registrere seg på nettsiden)

2.1: Du kan oppgi personopplysninger ved å kontakte oss på mail eller via «kontakt» via nettsiden. Hvilke personopplysninger som oppgis, kommer an på sammenhengen og hva du selv skriver inn.

2.2: Når du benytter en tjeneste, for eksempel leser en historie eller ser på en video på et nettsted, benyttes ulike teknologier for å gjenkjenne og lære mer om deg som bruker. Informasjonen som innhentes, kan omfatte informasjon om din brukeratferd (for eksempel hvordan du navigerer på en nettside og hvilke lenker du trykker på), samt informasjon om den enheten du bruker (maskert IP-adresse, nettleserversjon, operativsystem m.m.). Når du besøker et nettsted, kan din omtrentlige geografisk plassering beregnes basert på den maskerte IP-adressen du bruker. Dersom du har akseptert steds-tjenester på din telefon eller enhet, vil det i tillegg kunne innhentes mer presise opplysninger om din geografiske plassering dersom du gir ditt samtykke til det.

Vi samler ikke inn personopplsyinger når du farer rundt på nettsiden enn: Din IP, og cookies – dette kan ikke vi «slette» fra nettsiden, dette er noe du må slette fra din nettleser.

3. Hvor lenge oppbevarer vi personopplysningene?

Vi lagrer personopplysningene dine så lenge de er nødvendige for formålene de ble samlet inn og behandlet for, med mindre lov eller forskrift krever at vi lagrer dem lenger. Etter det blir de slettet eller anonymisert.

Når slettes data fra Hauen.media

  • Kontoer som er inaktive blir slettet etter: 3 måneder (det er ingen mulighet til å registrere seg på nettsiden)
  • Ordre som er lagt i kassen, men ikke fullført blir slettet etter: 7 dager(det er ingen mulighet til å bestille veggbilder – ta kontakt ved bestilling)
  • Ordres om har mislykkes slettes etter: 5 dager(det er ingen mulighet til å bestille veggbilder – ta kontakt ved bestilling)
  • Ordre som er kansellert slettes etter: 3 dager(det er ingen mulighet til å bestille veggbilder – ta kontakt ved bestilling)
  • Ferdig og betale ordre slettes etter: 10 år (så lenge nettsiden er oppe)(det er ingen mulighet til å bestille veggbilder – ta kontakt ved bestilling)
  • STRIPE data slettes etter: N/A – Se STRIPE sine tjenester.

4. Annonser

Hauen.media har ingen annonser på nettsiden, ennå!

5. Personvern Innstillinger

Du har godtatt Informasjonskapslene og Personvernet da du trykket på «Aksepter alle» når du første besøkte nettsidene(Alle domener over eller under Hauen.media.

6. Hvordan slette, endre be om dine lagrede data?

Da kan du benytte slett meg/glem meg funksjonen via konto-siden din.
Du kan slette cookies ved å trykke på Hengelåsen ved nettadressen å gå inn på informasjonskapsler å slett.
OG du kan blokke posisjonen din ved å trykke blokk, men da vises været bare for oslo.

Ved registrering på Natur.Media har du mulighet til å få all informasjon der, du kan også slette din konto på Konto siden.
*2021
*Juli 2021* du kan ikke registrere deg på nettsiden, eller lage konto.

7. Aldersgrense for Natur.media

For å benytte deg av våre tjeneste, for eksempel kjøpe bilde må du være 18 år. Men for å bruke nettsiden, se på bilder o.l er det ingen aldersgrense.

8. Natur.media og nettsider under Natur.media forbeholder seg retten til

.. å endre personvernet, garanti, regler, opphavsrett uten å måtte informere om dette. Natur.Media er IKKE registrert som Enkeltpersonforetak/AS eller som et foretak.

Sist endret den August 13, 2021