Fjellområde: Fjellområde Brehimen

Breheimen Fjellområde

Vil du oppleve fjell og daler, breer og tinder, og ikke møte mange andre, skal du dra til Breheimen. Navnet oser av snø og kulde, men rommer mye mer.

Det er først og fremst variasjonene som Breheimen så fengende. Du kan oppleve vinterforhold på breene og toppene, vår nede i lia og sommer i dalenene. Spennvidden i rutenettet er også så stor at omtrent alle vil finne dagsetapper som passer. Du trenger ikke gå mellom hyttene eller i tau over breer for å oppleve Breheimen. Å bo fast på én hytte, for eksempel Sota Sæter eller Nørdstedalseter, gir deg gode muligheter til å få fine turer i området.

I dag er Breheimen stort sett benyttet til friluftsliv, jakt, fiske og brevandring. I tidligere tider gikk det viktige ferdeselveier gjennom området, og fjellen ga næring til folket i bygdene rundt. Blant annet kan du gå den historiske ruten over Kamperhamrane

Denne turen er en av våre Historiske vandreruter. Et samarbeid mellom DNT og Riksantikvaren, som gjør gamle ferdselsveier bedre kjent og mer brukt. De utvalgte rutene gir deg flotte friluftsopplevelser i kombinasjon med unik kulturarv.
Den gamle ferdselsveien over Kamperhamrane går østover fra Sunndalen i Oppstryn og gjennom Rauddalen til setergrenda Framruste i Skjåk. Deler av ruta går over et bratt fjellparti som kalles Kamperhamrane, derav navnet på ruta. I den bratte fjellskråningen er det gamle oppmurte steintrapper, og på toppen møter man store siktevarder som har vist vei i mange hundre år.

Les mer om Ferdselsvegen og Historiske vandreruter ved å trykke på lenkene til høyre på siden.

RUTEBESKRIVELSE:

Kamperhamrane er en krevende tur å gå. Selve steintrappene ble restaurert i 2013, noe som gjør turen overkommelig for dagens turgåere.
(ut)

 

Vi har dessverre ingen bilder fra dette fjellområdet. Kanskje en gang i fremtiden.