Nordfoto.no kan du oppleve natur bilder og landskapsbilder fra Norge, fototips og teknikker, turer i Norge, tips til turmat og fjellvettreglene

Geiranger og Stryn

Tur til Geirangerfjorden og Gamle Strynefjellvegen

Geirangerfjorden er en fjord på Sunnmøre i Møre og Romsdal som er 15 kilometer lang. Den danner innerste arm av Sunnylvsfjorden, som i sin tur er en av Storfjordens to innerste armer; Norddalsfjorden/Tafjorden er den andre. Storfjordens største lengde er 86 kilometer, målt mellom Flisneset i Ålesund og Geiranger.

Geirangerfjordens største dyp er 258 meter; fjellsidene når rundt 1400 meter over havet ved munningen, og når over 1700 meter over havet like innenfor fjordbotnen. På nordsiden av fjorden ligger fossene Brudesløret og Sju søstre (Knivsflåfossane), som faller i sju atskilte fall nesten loddrett mot fjorden. Midt imot, på den andre siden av fjorden, er den imponerende fossen Friaren (Skageflåfossen).

Strynefjellet er ikke så langt unna heller, du kjører vegen opp til Djupvasshytta og til høyre videre til Oppljostunnelen. Etter tunnelene tar du  opp til venstre på Gamle Strynefjellsvegen

Vis / Skjul Kommentarer (3 kommentarer)
L

3 Kommentarer

 1. Anonym

  Flotte bilder

  Svar
 2. Axel

  Flotte bilder

  Svar
 3. Fredrik Berge

  Hei. Fin artikkel med nydelige fotografier.

  Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

*Ved avhuking godtar du at du kan få mail fra nettsiden ved eventuelle svar på din kommentar. (Avhuk hvis du ikke ønsker varsel om svar – du vil ikke få varsel hvis du ikke legger ved din epost heller)